INDEN DU KLAGER

Vi tager klager omkring kontrolgebyrer alvorligt. Vores målsætning er, at sagsbehandle grundigt og hurtigt. Derfor beder vi om, at der afgives præcise og fyldestgørende oplysninger når man klager over et kontrolgebyr. Her kan du læse eksempler på gængse klagepunkter.
LÆS HER

FAQ - P-skive påbudt

 

Her er samlet information omkring hvordan du skal anvende P-skive på vores parkeringspladser, for at undgå at blive pålagt et kontrolgebyr. P-skive skal benyttes til det vi betegner for ’Tidsbegrænset parkering’, hvor du typisk må holde parkeret i en periode, betinget af at du indstiller P-skiven korrekt.

OBS: P-skiver forhandles bl.a. på tankstationer, biludstyrsbutikker samt visse dagligvarebutikker/supermarkeder.
 

 

Spørgsmål og svar

1. Er det et krav at min bil er udstyret med parkeringsskive?

Det korte svar er ja.
 
Når du parkerer på en ONEPARK parkeringsplads med tidsbegrænset parkering (angivet på skilte med teksten 'P-skive påbudt' eller tilsvarende beskrivelse) er det et krav, at der forefindes en godkendt parkeringsskive. Parkeringsskiven skal kunne aflæses af vores servicemedarbejderes ved kontrol af din bil, og entydigt angive ankomsttidspunktet, og dermed start tidspunktet for din parkering.
 
Parkerer du din bil på et område, hvor der skal indløses parkeringsbillet, har det ikke nogen betydning for os om der findes en parkeringsskive i din bil, og du modtager i den sammenhæng ikke kontrolgebyr for ikke at have gyldig p-skive i din bil.
 

2. Hvor skal parkeringsskiven være placeret i min bil?

Nederst i forruden højre side.
 
En fastmonteret parkeringsskive skal være placeret nederst i forrudens højre side (set indefra). Dermed kan vores servicemedarbejdere nemt aflæse parkeringsskiven ved sin kontrol. Se illustration.
 
 

3. Hvordan kan jeg få et kontrolgebyr, når jeg har en elektronisk parkeringsskive?

Vi oplever flere og flere tilfælde hvor elektroniske parkeringsskiver ikke fungerer efter hensigten, og derfor udskriver kontrolgebyrer for disse parkeringer. Brugen af elektroniske parkeringsskiver bliver naturligt nok mere og mere udbredt, men vi vil gerne advare mod at tro, at man dermed er fritaget for kontrol og evt. kontrolgebyr for urigtig indstillet parkeringsskive, da dette desværre sagtens kan forekomme.
 
Ansvaret for at den elektroniske parkeringsskivelektronisk parkeringsskive automatisk skal indstilles til udløbet af det kvarter, inden for hvilket køretøjets motor standses.
 
Når vi udfører vores kontrol, skeles der ikke til, om det er en ’almindelig’ eller en ’elektronisk’ parkeringsskive. Vi udfører den samme kontrol uagtet.
 
OBS: Vær i øvrigt opmærksom på, hvorvidt din elektroniske parkeringsskive indstiller sig selv på sommer- og vintertid, da dette, erfaringsmæssigt, har afstedkommet ærgelser.
 
Et godt råd vedr. brug af eletroniske parkeringsskiver - hav altid en manuel backup liggende i handskerummet til brug hvis den elektroniske svigter. Husk at fjerne den elektroniske ved funktionsfejl, da det heller ikke er tilladt at have to parkeringsskiver.
 

4. Hvorfor skal P-vagten ikke indstille sin parkeringsskive på servicebilen?

Vores servicemedarbejdere har ikke pligt til at indstille parkeringskiven, eller indløse/betale parkeringsbillet i automaten, når de kortvarigt befinder sig på parkeringspladsen for at udføre deres arbejde. Det ville svare til, at en medarbejder i en biograf skulle købe billet til forestillingen for at kunne udføre sit arbejde.
 

5. Hvad skal parkeringsskiven indstilles på ved parkering?

Parkeringsskiven skal indstilles til at vise det tidspunkt,  hvor du parkerer din bil. Dog må du stille tiden til udløbet af det kvarter, hvor du starter parkeringen.
 
Eksempel: Parkerer du din bil klokken 12:35, og må parkere f.eks. 2 timer, skal du indstille viseren på klokken 12:45 (udløbet af kvarteret). Hvis ONEPARK servicemedarbejderen kontrollerer din bil, efter at du har forladt den, men inden den angivne tid på din parkeringsskive, f.eks. kl. 12:40, pålægges der ikke kontrolgebyr. Et evt. kontrolgebyr kan først pålægges når de 2 timer er gået - altså fra kl. 14:45.
 
En elektonisk parkeringsskive skal, iht. godkendelseskriterierne fra Færdelsstyrelsen (FS-mærket), indstille sig automatisk til udløbet af kvarteret. Ved parkering skal den elektroniske parkeringsskive derfor altid stå på XX:00, XX:15, XX:30 eller XX:45. Gør din elektroniske parkeringsskive ikke dette, er der en risiko for at du pålægges kontrolgebyr, med den antagelse at din elektroniske parkeringsskive ikke er typegodkendt som foreskrevet.
 

6. Må man have flere parkeringsskiver i sin bil?

Nej.
 
Det vil være umuligt for vores servicemedarbejder at afgøre hvilken der er gældende, med mindre de viser præcis det samme.
 
Et godt råd; Fjern en evt. defekt parkeringsskive med det samme, og monter en ny. Undgå altid at der sidder flere parkeringsskive-lignende ting i bilen - også selvom den ene ikke fungerer.
 

7. Jeg havde glemt at stille P-skiven og var kun væk i 10 minutter - kan i annullere hvis jeg kan bevise det?

Nej.
 
Du har ikke overholdt de skiltede regler og kontrollen er naturligvis foregået iht. disse.
 
Hvor der er tidsbegrænset parkering skal P-skiven indstilles korrekt iht. skiltningen, for at servicemedarbejderen kan aflæse hvorvidt reglerne for parkeringen på den pågældende parkeringsplads er overholdt.
 
Eksempel: Selvom du f.eks. må holde 2 timer med P-skive påbudt, og kun holdt der f.eks. 10 minutter, udskriver servicemedarbejderen et kontrolgebyr for forholdet, da han/hun ikke kan afgøre ud fra P-skiven hvor længe bilen har været parkeret. En evt. klage vil blive afvist uanset om der medsendes dokumentation for at parkeringen ikke kan have overskredet den maksimale tidsbegrænsning, da servicemedarbejderen har udført sin pligt iht. de skiltede regler.
 

8. Skal man indstille p-skiven når man holder med handicapparkeringskort på en handicapparkeringsplads?

Hvis der iht. skiltning gælder tidsbegrænsning (f.eks. p-skive påbudt, 4 timers parkering) skal parkeringsskiven indstilles.
 
Se vores P-info vedr. handicapparkering for flere detaljer HER.
 
Et handicapparkeringskort placeret i forruden giver almindeligvis ikke adgang til fri og/eller gratis parkering. ONEPARK har dog en lempelig vejledende politik for handicapparkering. Vær i øvrigt opmærksom på, at der gælder forskellige regler for parkering med handicapparkeringsskilt på private og offentlige parkeringspladser. 
 
Mere information omkring parkering med handicapparkeringsskilte kan bl.a. findes på nedenstående links;
 

9. Hvordan skal P-skiven indstilles når der er P-skive påbud OG betaling?

 
Hvis du parkerer på en parkeringsplads hvor der er betalingsparkering sammen med et påbud om indstilling af P-skive, kan du vælge at parkere på flere måder. Teksten på skilte kan lyde f.eks.;
 
Parkering tilladt i [1 time] med korrekt indstillet P-skive (Eksempel)
Derudover parkering kun tilladt med gyldig P-billet
 
Du kan dermed vælge at;
 
1) Parkere i det tidsrum der er angivet som tilladt, med korrekt indstillet P-skive. Der er dermed ingen grund til at købe billet i betalingsautomaten, for at supplere parkeringstiden.
2) Du kan indløse billet i betalingsautomaten, fratrukket den tid som er tilladt med indstillet P-skive, forudsat at du indstiller P-skiven til udløbet af din P-billet. Er der f.eks. 1 time tilladt med P-skive og du har brug for at parkere 2 timer, skal du købe billet til 1 time og indstille P-skiven til udløbstiden af din billet.
3) Du kan indløse billet i betalingsautomaten for den tid du har behov for at parkere, og undlade at indstille P-skiven. Dermed får du dog ikke gavn af den gratis parkering med påbudt P-skive.
 
Eksempel: Du parkerer kl. 13:30 og har behov for parkering i 2 timer - indtil kl. 15:30. Der er 1 time tilladt med P-skive og derudover betalingsparkering. Du indløser billet der gælder til kl. 14:30 (1 time) og ligger den synligt i forruden. Samtidigt indstiller du P-skiven til kl. 14:30, som dermed gælder 1 time frem til kl. 15:30.
 
 
Har du andre spørgsmål som du ønsker besvaret er du velkommen til at kontakte ONEPARK på e-mail; Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Kontakt klageafdeling

Klager over kontrolgebyr modtages kun skriftligt. Benyt formularen - KLIK HER.
 
Ved spørgsmål til klageafdelingen - find kontaktoplysninger og åbningstider HER.

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret! Tilmeld dig vores generelle nyhedsbrev og modtag nyhederne direkte i din mailboks.
I vores job sektion kan du tilmelde dig nyhedsbrev med vores stillingsopslag.