6 gode råd til parkering

ONEPARK er en servicevirksomhed, som i sidste ende er til for dig som bilist. Formålet med vores service er at sørge for at bestemmelserne for parkering er overholdt og, at der altid vil være de bedste parkeringsforhold til rådighed for dig.

Derfor vil vi gerne give dig seks råd med på vejen, så du har bedre mulighed for at overholde reglerne og slippe for at skulle betale et kontrolgebyr.


1. ORIENTÉR DIG OM SKILTNINGEN

Private parkeringspladser er skiltet ved indkørsel med et sort skilt med et hvidt P og en undertavle. Derudover er der på pladserne opsat skilte, der informerer om de bestemmelser, der er på parkeringspladsen.

Du skal sørge for at overholde alle de skiltede bestemmelser.

TIP! Læs hver enkelt linje og afgør med dig selv om den parkering, du netop har foretaget dig er i overensstemmelse med reglerne for den givende plads. 


2. PARKÈR INDENFOR BÅSENS STREGER

Sørg altid for at holde inden for båsenes streger, hvis du parkerer i en bås. 

TIP! Hvis det ikke er muligt at holde indenfor stregerne, hvis andre biler for eksempel holder skævt, så find en anden plads, hvor du kan overholde reglerne.


3. INDSTIL PARKERINGSSKIVEN KORREKT

Parkeringsskiven skal indstilles til at vise det tidspunkt, hvor du parkerer din bil. Dog må du stille tiden til udløbet af det kvarter, hvor du starter parkeringen.

TIP! Bemærk, at du kun må have én parkeringsskive i forruden af gangen. Servicemedarbejderne kan nemlig ikke entydigt afgøre, om det er den ene eller den anden der er gældende – heller ikke selvom den ene er elektronisk.
Husk også at tjekke din elektroniske parkeringsskive, om den har indstillet sig korrekt, inden du går fra bilen.


4. PLACÉR DIN PARKERINGSTILLADELSE og –BILLET SYNLIGT I FORRUDEN

Parkeringstilladelser og købte parkeringsbilletter skal ligge synligt og læsbart i forruden med forsiden op, så servicemedarbejderne nemt kan aflæse dem.

TIP! Tjek altid udefra ligesom servicemedarbejderen vil gøre inden du går. 


5. ER DU I TVIVL – SÅ BRUG DIN SUNDE FORNUFT

Hvis du er i tvivl, så gå hellere tilbage og tjek om din parkering overholder de gældende regler for netop den parkeringsplads – så du undgår et kontrolgebyr.

TIP! Møder du en ONEPARK servicemedarbejder på parkeringspladsen, så kan du altid bede om hjælp og stille spørgsmål omkring parkering. De vil hellere end gerne hjælpe dig.


6. FLEKSIBEL MOBILBETALING

EasyPark, PARKPARK og ParkMan er mobilapplikationer, som du kan betale med på de pladser, der kræver det. Med appsne kan du starte, forlænge og stoppe din parkeringstid, så det passer den tid du skal bruge på parkering.

TIP! Download EasyPark, PARKPARK eller ParkMan gennem Apple App Store eller Google Play. Læs mere på www.easypark.dk, www.parkpark.dk eller www.parkman.dk og kom godt i gang med fleksibel parkering.